Třešňový džem Zobrazit větší

Třešňový džem

Skladem >10 ks

Složení:
Třešně, cukr, citronová šťáva.

Vlastnosti:
Výroba probíhá ve vakuu - tím se uchovává přirozená kvalita původních surovin s bohatou chutí, ovocnou vůní a barvou ovoce (ovoce nehnědne).Džem je výhradně jednodruhový a je vyroben ze 130g ovoce/ 100g džemu, přidává se jen cukr a šťáva z citronů, tzn. neobsahuje žádné konzervační látky, barviva a aromata. Neobsahuje také žádný pektin ani jiné želírující látky. Džem je multifunkční výrobek, protože není rosolovitou hmotou a dobře se rozpouští i ve studené vodě, má vlastnosti jako třešňový sirup (řeďte 1:8), lze jej použít do koktejlů (řeďte 1:8) nebo do čaje jako tzv. pečený čaj (zde však ovoce není vystaveno příliš vysoké teplotě pečení).

Původ ovoce:
Ovoce pochází z farmy v Jižních Čechách,
která je v přechodném období k biozemědělství. Ovoce je česané pro přímou výrobu, není tedy podtržené a má vysokou cukernatost - 14%. Tím se do džemu přidává jen cca 25g cukru/100g džemu.

Hmotnost230g

Více informací

95,00 Kč s DPH

Více informací

Složení/100g:
Energie:670kJ,Tuky:0,4g,z t.nas.MK 0,07g,Bílkoviny:0,9g,Sacharidy:40g,z t.monosach.:18g,disach 22g,Vláknina:2g,Sůl:0,0g.

Podrobnější informace:
Třešně jsou ručně česané a ručně odpeckovávané, nejsou pasírované a džem může obsahovat pecičky nebo jejich části
Džem má snížený obsah cukru (cca 40g/100g džemu) – tím není samoúdržný a po otevření odebírejte vždy čistým příborem, skladujte v chladničce a spotřebujte do 3 týdnů.
Výroba se provádí probíhá při mírném varu při nízké teplotě (hluboko pod 100°C) a kratším času - ve vakuu, což znamená velmi šetrný způsob přípravy – uchovává se přirozená kvalita původních surovin s bohatou chutí, ovocnou vůní a barvou ovoce (ovoce nehnědne). Pro zdůraznění těchto vlastností je džem výhradně jednodruhový. Při zpracování nedochází k oxidaci – není přítomen kyslík – a např. při výrobě džemů se nevytváří pěna, která se při klasické výrobě džemů s varem při 100°C musí sbírat (je to sražená bílkovina).

Přínos třešní pro lidský organismus:pomáhají čistit krev, játra a ledviny. Jejich konzumace podporuje vyměšování trávicích šťáv a moči. Novější studie naznačují, že konzumace třešní má blahodárný vliv na léčení cukrovky pomocí barviva antokyan, které v laboratorních testech podporovalo produkci inzulínu, a současně fungují i jako antioxidanty. Díky vysokému obsahu jódu mají příznivý vliv na problémy se štítnou žlázou a bolestmi páteře. Díky vysokému podílu vápníku jsou také dobrým zdrojem pro růst kostí a zubů. Pomáhají chránit tělo proti různým druhům zánětů, parodontóze a artritidě. Jsou vhodným dietním jídlem, jelikož podporují vylučování a tedy jsou doporučovány pro hubnutí.