Švestková povidla Zobrazit větší

Švestková povidla

Skladem >10 ks

Složení:
Švestky, cukr, citronová šťáva, skořice.

Vlastnosti:
Výroba probíhá ve vakuu - tím se uchovává přirozená kvalita původních surovin s bohatou chutí (skutečně po švestkách), ovocnou vůní a barvou ovoce (ovoce nehnědne - u švestkových povidel je barva do červena a tato vlastnost zpracování ve vakuu je u nich nejvíce zřetelná). Povidla jsou vyrobena z předepsaných 170g švestek/ 100g povidel, přidává se jen cukr, šťáva z citronů a skořice tzn. neobsahuje žádné konzervační látky, barviva a aromata. Neobsahuje také žádný pektin ani jiné želírující látky. Povidla jsou multifunkční výrobek, protože nejsou rosolovitou hmotou a dobře se rozpouštějí i ve studené vodě, mají vlastnosti jako švestkový sirup (řeďte 1:10), lze je použít do koktejlů (řeďte 1:10) nebo do čaje jako tzv. pečený čaj (zde však ovoce není vystaveno příliš vysoké teplotě pečení).

Původ ovoce:
Ovoce pochází z farmy v Jižních Čechách,
která je v přechodném období k biozemědělství. Ovoce je česané pro přímou výrobu, není tedy podtržené a má vysokou cukernatost - 17%. Tím se do džemu přidává jen cca do 50g cukru/100g povidel.

Hmotnost: 240g

Více informací

67,00 Kč s DPH

Více informací

Složení/100g: Energie:1170kJ,Tuky:0,2g,z t.nas.MK 0,03g,Bílkoviny:0,7g,Sacharidy: 65g,z t.monosach.:17g,disach 48g,Vláknina:2g,Sůl:0,0g.

Podrobnější informace:
Švestky jsou ručně česané a ručně odpeckovávané, povidla nejsou pasírovaná.
Povidla mají předepsaný obsah cukru (cca 65g/100g povidel) – tím jsou samoúdržná.
Výroba se provádí probíhá při mírném varu při nízké teplotě (hluboko pod 100°C) a kratším času - ve vakuu, což znamená velmi šetrný způsob přípravy – uchovává se přirozená kvalita původních surovin s bohatou chutí, ovocnou vůní a barvou ovoce (ovoce nehnědne).

Přínos švestek pro lidský organismus: obsahují organické kyseliny (např. jablečná), třísloviny, dusíkaté látky, minerální látky (sodík, draslík, fosfor, vápník, hořčík, železo) a vitamíny (provitamín A, B1, B2 a C 5)