Džem z černého bezu Zobrazit větší

Džem z černého bezu

Skladem >10 ks

Složení:
Černý bez (bez slupek a semínek), cukr, citronová šťáva.

Vlastnosti:
Výroba probíhá ve vakuu - tím se uchovává přirozená kvalita původních surovin s bohatou chutí, ovocnou vůní a barvou ovoce.
Džem je výhradně jednodruhový 
a je vyroben ze 150g ovoce/ 100g džemu, 
přidává se jen cukr a šťáva z citronů, tzn. neobsahuje žádné konzervační látky, barviva a aromata. Neobsahuje také žádný pektin ani jiné želírující látky. 
Džem je multifunkční výrobek, protože není rosolovitou hmotou a dobře se rozpouští i ve studené vodě, má vlastnosti jako sirup z černého bezu (řeďte 1:10), lze jej použít do koktejlů (řeďte 1:10) nebo do čaje jako tzv. pečený čaj (zde však ovoce není vystaveno příliš vysoké teplotě pečení).

Původ ovoce:
Ovoce pochází z farmy v Jižních Čechách,
která je v přechodném období k biozemědělství. Jedná se o rakouskou vyšlechtěnou odrůdu. Ovoce je česané pro přímou výrobu, není tedy podtržené a má vysokou cukernatost - 9%.

Hmotnost: 245g

Více informací

118,00 Kč s DPH

Více informací

Složení/100g: Energie:1120kJ,Tuky:0,5g,z t.nas.MK 0,0g,Bílkoviny.:0,7g, Sacharidy:65g,z t.monosach.:15g,disach 50g, Vláknina:7g, Sůl:0,0g.

Podrobnější informace:
Plody černého bezu jsou ručně česané a ručně pasírované. Džem má obsah cukru (cca 65g/100g džemu) – tím je samoúdržný. Výroba se provádí probíhá při mírném varu při nízké teplotě (hluboko pod 100°C) a kratším času - ve vakuu, což znamená velmi šetrný způsob přípravy – uchovává se přirozená kvalita původních surovin s bohatou chutí, ovocnou vůní a barvou ovoce. Pro zdůraznění těchto vlastností je džem výhradně jednodruhový. Při zpracování nedochází k oxidaci – není přítomen kyslík – a např. při výrobě džemů se nevytváří pěna, která se při klasické výrobě džemů s varem při 100°C musí sbírat (je to sražená bílkovina).

Přínos černého bezu pro lidský organismus: protizánětlivý účinek, působí lehce projímavě a mírně snižují krevní tlak. Plody celkově posilují organismus díky bohatému obsahu na vitaminy, organické kyseliny, cukry, minerály a další látky.