Jablečný džem Zobrazit větší

Jablečný džem

Skladem >10 ks

Složení:
Jablka, cukr, glukozový sirup, citronová šťáva.

Vlastnosti:
Výroba probíhá ve vakuu - tím se uchovává přirozená kvalita původních surovin s bohatou chutí, ovocnou vůní a barvou ovoce (ovoce nehnědne - u jablečného džemu je tato vlastnost zpracování ve vakuu nejvíce zřetelná).
Džem je výhradně jednodruhový a je vyroben ze 90g ovoce/ 100g džemu, přidává se jen cukr a šťáva z citronů, tzn. neobsahuje žádné konzervační látky, barviva a aromata. Neobsahuje také žádný pektin ani jiné želírující látky.
Džem je multifunkční výrobek, protože není
rosolovitou hmotou a dobře se rozpouští i ve studené vodě, má vlastnosti jako jablečný sirup (řeďte 1:8), lze jej použít do koktejlů (řeďte 1:8) nebo do čaje jako tzv. pečený čaj (zde však ovoce není vystaveno příliš vysoké teplotě pečení).

Původ ovoce:
Ovoce pochází z farmy v Jižních Čechách,
která je v přechodném období k biozemědělství. Ovoce je česané pro přímou výrobu, není tedy podtržené a má vysokou cukernatost - 12%. Tím se do džemu přidává jen do 30g cukru/100g džemu.

Hmotnost: 225g

Více informací

48,00 Kč s DPH

Více informací

Složení/100g: Energie:690kJ,Tuky:0,4g,z t.nas.MK 0,23g,Bílkoviny:0,4g,Sacharidy:40g,z t.monosach.:23g,disach 17g,Vláknina:3g,Sůl:0,0g.

Podrobnější informace:
Jablka - odrůda Spartan jsou ručně česané a ručně odjádřené. Džem má snížený obsah cukru (cca 40g/100g džemu) – tím není samoúdržný a po otevření odebírejte vždy čistým příborem, skladujte v chladničce a spotřebujte do 3 týdnů.
Výroba se provádí probíhá při mírném varu při nízké teplotě (hluboko pod 100°C) a kratším času - ve vakuu, což znamená velmi šetrný způsob přípravy – uchovává se přirozená kvalita původních surovin s bohatou chutí, ovocnou vůní a barvou ovoce (ovoce nehnědne). Pro zdůraznění těchto vlastností je džem výhradně jednodruhový.

Přínos jablek pro lidský organismus: obsahují celou řadu látek prospěšných organismu, zvyšují imunitu, mají vliv na odolnost vůči stresu. Jablka obsahují vitamín C a řadu antioxidantů, které chrání DNA v lidských buňkách a snižují tak riziko vzniku rakoviny, podobně jako množství vlákniny. Jiné látky chrání mozek před Parkinsonovou a Alzheimerovou chorobou.
  -  pektin v nich obsažen může působit také jako ochrana před vznikem poškození ledvin
  -  snižují krevní tlak a hladinu cholesterolu a krevních tuků
  -  posilují imunitní systém, srdce a krevní oběh
  -  stabilizují hladinu cukru v krvi
  -  čistí střeva
  -  posilují dásně