Malinový džem Zobrazit větší

Malinový džem

Skladem >10 ks

Složení:
Maliny, cukr, citronová šťáva.

Vlastnosti:
Výroba probíhá ve vakuu - tím se uchovává 
přirozená kvalita původních surovin s bohatou chutí, ovocnou vůní a barvou ovoce.Džem je výhradně jednodruhový a je vyroben z 100g ovoce/ 100g džemu, přidává se jen cukr a šťáva z citronů, tzn. neobsahuje žádné konzervační látky, barviva a aromata. Neobsahuje také žádný pektin ani jiné želírující látky. Džem je multifunkční výrobek, protože není rosolovitou hmotou a dobře se rozpouští i ve studené vodě, má vlastnosti jako malinový sirup (řeďte 1:8), lze jej použít do koktejlů (řeďte 1:8) nebo do čaje jako tzv. pečený čaj (zde však ovoce není vystaveno příliš vysoké teplotě pečení).

Původ ovoce:
Ovoce pochází z farmy v Českém Středohoří. Ovoce je česané pro přímou výrobu, není tedy podtržené a má vysokou cukernatost - 11%, tj až o 50% vyšší než v obchodní síti. Tím se do džemu přidává jen cca 30g cukru/100g džemu.

Hmotnost: 230g

Více informací

77,00 Kč s DPH

Více informací

Složení/100g: Energie:710kJ,Tuky:0,58g,z t.nas.MK 0,0g,Bílkoviny:1,2g,Sacharidy:40g,z t.monosach.:11g,disach 29g,Vláknina:6,4g,Sůl:0,0g.

Podrobnější informace:
Maliny jsou ručně česané a nejsou pasírované
Džem má snížený obsah cukru (cca 40g/100g džemu) – tím není
samoúdržný a po otevření odebírejte vždy čistým příborem, skladujte v chladničce a spotřebujte do 3 týdnů.
Výroba se provádí probíhá při mírném varu při nízké teplotě (hluboko pod 100°C) a kratším času - ve vakuu, což znamená velmi šetrný způsob přípravy – uchovává se přirozená kvalita původních surovin s bohatou chutí, ovocnou vůní a barvou ovoce. Pro zdůraznění těchto vlastností je džem výhradně jednodruhový. Při zpracování nedochází k oxidaci – není přítomen kyslík – a např. při výrobě džemů se nevytváří pěna, která se při klasické výrobě džemů s varem při 100°C musí sbírat (je to sražená bílkovina).

Přínos malin pro lidský organismus: Obsažené barvivo patří mezi nejsilnější antioxidanty, které jsou z malin cenné při horečnatých a zánětlivých onemocněních (zánět průdušek, revma), zlepšují zdravotní stav kuřáků a alkoholiků, jsou doporučovány i u Alzheimerovy choroby.