O nás

Po 24 letech podnikání v potravinářské výrobě jsme v roce 2016 získali možnost využít nejmodernější technologii ve výrobě potravin a můžeme je tedy zpracovávat šetrně vůči vlastnostem, které příroda do plodů vložila - ZACHOVAT UMĚNÍ PŘÍRODY. Současnou zásadou potom je k základním plodům nepřidávat zbytné přísady, tedy aromata, barviva, konzervační látky a zahušťovadla včetně pektinů.
Dlouhodobě spolupracujeme s vysokou školou - Jihočeskou univerzitou
Při zpracování plodů a ostatních surovin používáme nejmodernější technologii v oboru, přesně řízenou výpočetní technikou, takže lze výrobu provádět stále stejným způsobem s minimálními odchylkami od stanoveného výrobního procesu. Přesto se jedná o malou, speciální výrobu pod značkou BARLETA.
Technologie výroby umožňuje používat var hluboko pod 100°C a tím zachovávat vitamíny, barvu, chuť a vůni původních surovin. Bílkoviny se nesrážejí vysokou teplotou, (u klasické výroby džemů se jedná o pěnu na hladině džemu, která se musí odebírat). Tuky v surovinách při výrobě neoxidují.

Všechny džemy jsou vyráběné s vysokým ovocným podílem od 90 - 150%. Švestková povidla mají ze zákona minimální ovocný podíl 170%. Touto vysokou koncentrací chuti se naskýtá také širší využití džemů do nápojů (na rozdíl od sirupů) s kousky ovoce, ovocných krémů, dezertů a pokrmů, kde je třeba zvýraznit chuť ovoce.
Džemy jsou navíc vyráběné jako speciální, tj. s obsahem 40g cukrů na 100g hotového výrobku, aby zbytečně nezasahovaly do energetického příjmu.
Základním motivem je zpracovávat plody přímých pěstitelů s využitím jejich vlastní dopravy přímo ke konečnému prodejci či k nám - zpracovateli. Podařilo se vybrat pěstitele, kteří rovněž při rozvoji podnikání používají výzkumu vědy.
Každý výrobek má uveden původ základní suroviny.